Paardrijden
     
welkom

Contact

Natuur

Artist in Residence

Workshops 

Verblijfsaccommodaties

Tipi's te huur

Vakantie met de paarden

Activiteiten in de omgeving

Paardrijden

Begeleide Vakanties

Links en reisinformatie

De Schapen

Haflingers te koop

De Runderen

De Honden

Het Werk

Solognotes

Verkoop van dieren , vlees, producten

Animaux a vendre

les Viandes de la ferme

Enjoy natural life

Biologische Breiwol

 
Hieronder vind je een overzicht van de de paardrij mogelijkheden.

Op de boerderij leven 2 warmbloed merries met hun veulens en een hengst. Verder leeft een grote natuurlijke haflingerkudde jaarrond in een groot natuurgebied. Er zijn ook steeds Haflingers te koop, die opgegroeid zijn in een natuurlijke kudde en die geweldig zijn om freestyle of western te beleren. Ook beleerde haflingers te koop

De boerderij is een paardenboerderij, naast stallen en veulenboxen is er ook een rijbak met een kunststof bodem te vinden waar met ieder weertype gereden kan worden. 

Het is mogelijk om hier individueel paardrijles te nemen, 20 per half uur(ook voor kinderen), om paard te rijden, met een groep tochten te paard te maken, of deel te nemen aan een workshop freestyle je paard beleren. 50 per dagdeel, 20 per uur. Per week per persoon/kind, ongeveer een half uur per dag 100. Ook kunt u hier uw Haflinger kopen en een week lang uitzoeken en uitproberen. Wij hebben een speciaal aanbod van 2000 euro voor een beleerde Haflinger inclusief uw verblijf van een week met het hele gezin in het chalet of de gite. Mocht de koop niet doorgaan, dan betaald u 750 voor de gite en 100 euro per kind per Haflinger. 

Uw paard laten opgroeien in Frankrijk of met pensioen?

Onze boerderij en de omliggende glooiende weilanden, met oude eikenbomen, hagen en kabbelende beekjes is een aangename plek voor uw paard. Naast de ruimte buiten hebben wij ook ruime paardenboxen. De prijs is 1200 euro per jaar.


Paardrij les in de bak

Van zo'n individuele aandacht leer je veel.

Rijles voor kinderen
Ook voor beginnende ruiters zijn er mogelijkheden.
Voor meer foto's zie ons foto log

http://picasaweb.google.nl/leboisdelespau

Onze Haflingers zijn ideaal voor kinderen om mee te knuffelen en om te starten met paardrijden.

"Yes!", alias "Lord Calantopaz z"

"Yes!" is de driejarige Zangersheide hengst die de groep sportpaarden van Peter komt verjongen. Hij heet eigenlijk Lord Calantopaz z, maar Peter heeft hem Yes! genoemd, omdat dat het eerste was wat de hengst bij het zien van zijn foto bij Marlies opriep. Hij komt van hengstenhouderij Olthof (www.olthof-horses). Yes! is heel open van karakter, kijkt nog de hele dag verwonderd naar alles om hem heen. Een heel alerte hengst die goed zichzelf blijft. Hij is nu goed in de groep opgenomen en 07-10-2007 is zijn eerste dochter geboren: Marlieke du Bois de L'Espau.

Haflingerstoeterij en haflingers te koop

Op 13 september 2005 zijn 34 haflingers vanuit de natuurgebieden van "Biologische Natuurboerderij Aan de Dijk" op het droomland van L'Espau aangeland. Ze lopen daar te grazen alsof ze nooit anders gedaan hebben.

Door de verhuizing zijn in zowel in Nederland als vanuit de kudde op L'Espau Haflingers te koop. Een drie jarige ranke hengst en diverse mooie hengstveulens. Door hun strenge hierarchische opvoeding in een natuurlijke kudde, zijn ze ideaal om freestyle of western te beleren. Wij leveren ze ook beleerd af.

zie http://picasaweb.google.nl/leboisdelespau

Naast het rijden in de bak, zijn buitenritten ook mogelijk

Wel is dit afhankelijk van de ervaring en de mogelijkheid voor evt. begeleiding.

 

 
   
 

leboisdelespau@gmail.com