Het werk
     
welkom

Contact

Natuur

Artist in Residence

Workshops 

Verblijfsaccommodaties

Tipi's te huur

Vakantie met de paarden

Activiteiten in de omgeving

Paardrijden

Begeleide Vakanties

Links en reisinformatie

De Schapen

Haflingers te koop

De Runderen

De Honden

Het Werk

Solognotes

Verkoop van dieren , vlees, producten

Animaux a vendre

les Viandes de la ferme

Enjoy natural life

Biologische Breiwol

 

Hoe wij werken en wat wij zoal doen

Schapen

De schapen vragen de nodige verzorging om ze in goede conditie te houden. Controle, ontwormen, evt bijvoeren, hoefverzorging. Alleen het scheren komt een schapenscheerder doen. Uiteraard is de lammerperiode de drukste periode, maar ook een heel leuke tijd.

Paarden 

De paarden in de kuddes controleren, de stallen schoonhouden van de hengsten op stal, de paarden op stal voeren en naar buiten laten. 

De paarden trainen in onze  rijbaan met een kunststofbodem.

Varkens

 

De varkens uitmesten en voeren

 

Weiden en afrasteringen

 

Het terrein van 50 ha is geheel omheind met heggen en schrikdraad en schapen gaas en dat vraagt ook regelmatig onderhoud. Daarnaast moeten de weiden ook bijgehouden worden, denk bijvoorbeeld maar aan bemesting.

 

Moestuin en houthakken en bomen snoeien 

 

Klussen en schoonhouden

 

Het onderhoud van de woonaccommodaties en de stallen vraagt voortdurend werk.

 

 


Hout hakken

Voordat de winter zijn intrede doet, moeten wij zorgen dat wij zijn voorzien van voldoende brandhout om de winter door te komen.

 

De schapen surveilleren

Als de schapen buiten staan gaan we 1 maal per dag (in de lammerperiode vaker) de kudde contoleren op zieke of gewonde schapen en pasgeboren lammetjes.  De ooien vragen de nodige verzorging om ze in goede conditie te houden. Zoals ontwormen, bijvoeren, hoefverzorging, wol behandelen tegen externe parasieten. Alleen het scheren besteden wij uit. Uiteraard is de lammerperiode de drukste, maar ook de mooiste tijd.

Wonen

Peter woont zelf in het hoofdhuis dat momenteel helemaal opgeknapt wordt. Daarnaast verblijven er regelmatig mensen in de (sta)caravans, die op (werk)vakantie komen. 

 

Cynthia heeft de schapen van de winter in de lammertijd mee verzorgd. Voor wie er zoal nog meer verbleven en hun verhalen verwijs ik graag naar het gastenboek.

Vanaf juli/augustus verhuizen Marlies, Jan en evt. anderen vanuit de boerderij in Beuningen en komen erbij wonen.

 

Heb je evt. interesse in een werkvakantie, neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Je kunt bijvoorbeeld ’s ochtends op de boerderij helpen als tegenprestatie voor verblijf. Dan ben je ’s middags vrij om te wandelen, fietsen of paardrijden in de schitterende omgeving of te schilderen, lezen of wat mensen hier nog meer zoal doen in hun vrije tijd.

 


 


De Moestuin en Het hooiseizoen

 

We verbouwen zoveel mogelijk eten voor onszelf en voer voor de dieren op de boerderij. Veel akkerbouw werkzaamheden besteden we uit omdat hier veel zware en dure machines voor nodig zijn.

Het hooien van het grasland doen we zelf.