Activiteiten in de Omgeving
     
welkom

Contact

Natuur

Artist in Residence

Workshops 

Verblijfsaccommodaties

Tipi's te huur

Vakantie met de paarden

Activiteiten in de omgeving

Paardrijden

Begeleide Vakanties

Links en reisinformatie

De Schapen

Haflingers te koop

De Runderen

De Honden

Het Werk

Solognotes

Verkoop van dieren , vlees, producten

Animaux a vendre

les Viandes de la ferme

Enjoy natural life

Biologische Breiwol

 

Departement Allier in de region Auvergne is vooral geliefd door het prachtige landschap met oude ruines en kastelen, bossen, bergen en heuvels.


Tronget ligt zo'n 300 kilometer onder Parijs, 850 km onder Utrecht.

Wandelaars:

De omgeving is uitermate geschikt voor mensen die van wandelen houden. Het landschap is zeker niet eentonig, de paden leiden door bossen en weilanden, over heuvels met prachtige uitzichten langs pittoresque boerderijen met uitgestrekte heuvelige weilanden waar vooral schapen en koeien zich tegoed doen aan het groene gras.

Ruiters:

Ook ruiters kunnen zich heerlijk uitleven op de smalle paadjes en in het bos. Maar ook de ruiters die liever op een rustiger tempo van de omgeving willen genieten, kunnen hier een geweldige tijd beleven. Op de landelijke paden kom je maar af en toe een auto tegen, verder is het overal heel vredig.

Fietsers en mountainbikers:

Zoals ik hierboven al noemde, zijn er aardig wat spannende routes te bedenken met veel niveauverschillen en kronkels in de paden. Maar natuurlijk ook rustige routes voor mensen die van kalme fietstochtjes houden.

Watersport:

Op diverse plaatsen in de omgeving worden canoes en kajakken verhuurd. Verder zijn er ook andere watersporten die in de buurt uitgeoefend kunnen worden.

Kortom: Voor ieder wat wils !

Enkele indrukken:

http://www.auvergne-toerisme.nl/-1-3.html

http://www.auvergne-toerisme.nl/media-library-285-3.html?type_media=3 

  Zwemmen

Het dorp heeft een mooi rustig zwemmeer, bij Vieure ligt een zwemplas met toezicht waar veel kinderen komen.

Wandelen

De boerderij grenst aan een groot bos, met idyllische wandelpaden, ook zijn er in de omgeving diverse wandelroutes uitgezet.


Plan d'Eau in het dorp op 2 km afstand

  Paardrijden

Op de boerderij zijn 2 paardrij bakken en een oefen weiland. Daarnaast grenst de boerderij aan een groot bos en zijn er vele rustige weggetjes.

Fietsen

TOPOGUIDE : 43 Fietsroutes in de Allier met duidelijke beschrijving, moeilijkheidsgraad, hoogteverschil. U kunt onze kaarten gebruiken of zelf een topoguide aanschaffen voor  € 10 bij het Maison de Tourisme 

Fietsroutes_topoguide1_Allier


Aangrenzend bos
  Cultuur en Evenementen

Voor cultuurminnaars is dit een prachtige streek met haar authentieke dorpjes en steden zoals Souvigny met haar middeleeuwse markt van 28 juli tot 5 augustus http://www.souvigny.com/ags/actualite.htm, Vichy met de thermale baden, Clermont-Ferrand, Montlucon, Moulins (http://82.165.130.61/www-pupitre/www-pupitre/www/upload/_7_1_2010-07-09_17-09-33_.pdf) en Saint-Pourcain met de vele wijn caves. In de zomer zijn er overal vele evenementen van oude ambachten tot exposities, open dagen van een Idiase tempel, een mijn, vuurwerk, en brocantes.

En iets ten zuiden van de Allier staat de Auvergne bekend om de vulkanen.


Middeleeuwse markt in Souvigny.